Staročeské recepty

 

Dobré mozečkové knedlíčky do polévky

Rate this Content 0 Votes
  • Máslo nebo morek
  • Petrželka
  • Mozeček
  • 2 strouhané žemličky
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř a květ

Dá se na kuthan asi jako 2 vlašské ořechy kousek nového másla nebo morku, přidá se lžička jemně rozsekané petrželky, a když se to zapěnilo, vloží se tam mázder zbavený mozeček. Míchá se na plotně, až je to jako kaše a po té se nechá vychladnout. Na misku se dá 4 lžíce toho studeného mozečku, 2 strouhané, malinko mlékem navlažené žemličky, 2 vejce, na špičku nože soli, malinko pepře a květu a tře se to vařečkou asi 10 minut. Před obědem se zakrajují lžičkou malinké knedlíčky do vařící se polévky a vaří se 8 min.

Pozn.: Když se zavářejí knedlíčky nebo kapání, vždy se dává knedlíček do varu a ne na jiné kapáni nebo knedlíčky, aby je hned var obešel a zůstaly tak hladké, stej­né.

Do těchto knedlíčků, když není v zimě petržele, dá se jemně sekaná cibule

https://mrowka.cz/dobre-mozeckove-knedlicky-do-polevky