Staročeské recepty

 

Krupičné kapání do polévky

Rate this Content 0 Votes
  • 2 vejce,
  • Krupička
  • Sůl

2 vejce, 2 vrchovaté lžíce dro­bounké pšeničné krupičky se kloktá vidličkou 5 minut. Přidá se na špičku nože soli a nechá se to asi hodinu stát, aby krupice nabyla. Pak se zkontroluje, je-li to husté jako obyčejné kapání, když by to bylo řídké, přidá se krupice, když je to dost husté, kape se do vařící se polévky jako jiné kapání a vaří se 10 minut. Zde těžko přesně určit míru krupičky, záleží na tom, jak je krupice suchá a jak jsou velká vejce.

Dobře se hodí toto kapání do slabší polévky a také může stát déle uvařené. Jak na knedlíčky musí být i na kapání krupička ta nejjemnější, z větší krupice to není tak chutné. Krupičkové zavářky se hodí do slabé hovězí i vo­dové polévky.

https://mrowka.cz/krupicne-kapani-do-polevky