Staročeské recepty

 

Morkové knedlíčky do hovězí polévky

Rate this Content 1 Votes
  • Kousek morku
  • 2 vejce
  • Žemlička
  • Mléko
  • Sůl
  • Muškátový květ
  • Pepř
  • Zelená petrželka

Kousek morku, asi jako slepičí vajíčko se nechá na kraji plotny rozpustit. Když se pak odstaví a vystydne, jemně se utře na talíři, přidá se k tomu jedno celé vejce a jeden žloutek, malý talířek strouhané, mlékem nasáklé žemličky, na špičku nože soli, malinko květu a pepře, jemně sekanou zelenou petrželku. Když se vše dobře utřelo, rukou se udělají ve studené vodě vždy omočenou, malinké, kulaté knedlíčky, které se zavářeli do ho­vězí polévky a vaří se 10 minut.

https://mrowka.cz/morkove-knedlicky