Staročeské recepty

 

Smaženky houbové

Rate this Content 0 Votes
  • Hříbky (asi talířek)
  • Máslo
  • Sůl
  • Krupička
  • 2 Vejce
  • Petrželka
  • Pepř
  • Strouhanka
  • Sádlo nebo máslo na smažení

Talířek pěkných hříbku se očistí, drobně pokrájí a kouskem másla a lžičkou osolené vody se do měkka dusí.

Ve čtvrt litru osolené vody se uvaří tuhá krupičná kaše. Do studené již kaše se přimíchají dušené houby, jedno vejce a jeden žloutek, lžička zelené petrželky, někdo dává malinko strouhané cibule ještě a na špičku nože pepře.

Vše se promíchá, a jestli je to ještě řídké, přidá se troška strouhané žemličky, aby se z toho mohly dělat malé, stotinu (centimetr) silné placičky. Pak se potřou rozklepaným zbylým bílkem, obalí ve strouhané žemličče (strouhance) a smaží se v rozpáleném másle nebo sádle. Jsou dobré s kapustou nebo špenátem.

https://mrowka.cz/smazenky-houbove