Staročeské recepty

 

Králičí maso v lasturách

Rate this Content 0 Votes
  • Králičí maso z předku
  • Kousek tučného vepřového masa
  • Cibule
  • Kousek nového másla
  • Hrstka strouhanky
  • Lžíce kyselé smetany
  • Lžička citrónové šťávy
  • Kůra
  • Sardelka

Králičí maso z předku a kousek tučného vepřového masa se dusí ve šťávě, aby zůstalo bílé, s jednou cibuli a s kouskem nového másla.

Pak se i s cibuli umele a na kousku nového másla opět dusí; přidá se hrstka strouhané žemličky, připojí se k tomu tři lžíce kyselé smetany, lžička citrónové šťávy, malinko kůry a jedna s máslem utřená sardelka.

Všechno se smíchá a dá na vymazané skořápky, posype se to po vrchu strouhanou žemličkou neb parmazánským sýrem a dá na chvíli do trouby. Na stůl se k tomu dá citron.

Zastoupí to dobrý pokrm.

https://mrowka.cz/kralici-maso-v-lasturach