Staročeské recepty

 

Králík na pražský způsob

Rate this Content 0 Votes
  • Králík
  • 140 g slaniny
  • Máslo
  • Cibule
  • Celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Hovězí polévka
  • Sladká paprika

Na kastrol se dá čtrnáct deka rozkrájené slaniny, asi jako slepičí vejce kousek másla, jedna rozkrájená cibule, kousek celeru, kousek mrkve a tři kroužky petržele a nechá se to do žlutá usmažit.

Poté se tam dá kapka hovězí polévky, půl lžičky papriky, očištěný, osolený, na kousky pokrájený králík se tam vloží a nechá se dusití doměkka.

Pak se zaleje koflíkem kyselé smetany, ve které se rozkvedlá lžička mouky. Zavařená omáčka se procedí a nalije na maso a přidá se do ní dle chuti citrónová šťáva a kúra.

https://mrowka.cz/kralik-na-prazsky-zpusob