Staročeské recepty

 

Puding z králičího masa

Rate this Content 0 Votes
  • 0,5 kg králičího masa
  • 0,25 kg slaniny
  • 2 žemličky
  • 3 menší vejce
  • Lžička paštikového koření (drcený pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, tymián a šalvěj)
  • Cibule
  • Citronová kůra
  • Květ

Půl kilogramu králičího syrového masa se umele se 1/4 kg slaniny, přidá se k tomu dvě ve vodě namočené a dobře vymačkané, s masíčkem umleté žemličky, pak se k tomu dají tři menší vejce, lžička paštikového kořeni, kousek ustrouhané, na slanině vzpěněné cibule, půl lžičky citrónové kůry a malinko květu.

Tře se vše na míse asi čtvrt hodiny, pak se dá hmota do vymazaného kuthanu a vaří se v páře asi půl druhé hodiny. Po té se krájí na slušné dílky a podá se k tomu salát nebo kompot. V létě je také studený velice dobrý.

https://mrowka.cz/puding-z-kraliciho-masa