Rate this Content
0
0 Votes
- 4 roštěnky
- Sůl
- Mouka
- Máslo
- Cibule
- Sardele
- Citronová šťáva
Nechají se u řezníka useknout 4 roštěnky z vysokého „šůsu“ či boku. Kosti se useknou a spotřebují na polévku. Očištěné roštěnky se naklepou hezky do plocha a malinko nasolí. Naklepané roštěnky se popráší moukou a na másle se rychle po obou stranách do červena opečou. Pak se k nim přidá jedna rozkrájená cibule, sběračka hovězí polévky a dusí se pozorně do měkka. Utřou se dvě sardelky s kouskem nového másla asi jako vlašský ořech velký a každá roštěnka se jim potře. Po té se nechají v troubě asi pět minut opéct. Do šťávy se přidá lžička mouky, nechá se zežloutnout, přidá se dle potřeby ještě hovězí polévka, lžička citrónové šťávy, dá se to na roštěnky a nese se to na stůl.
Kdo rád citron, může ještě přidat malinko citrónové kůry. K tomuto jsou dobré makarony nebo cezené velké nudle.