Staročeské recepty

 

Sekaná pečeně králičí

Rate this Content 0 Votes
  • 0,25 kg králičího masa
  • 0,25 kg tučného vepřového masa
  • Strouhanka
  • Mléko
  • 2 vejce
  • 40 g slaniny
  • Kousek cibule
  • Šalvěj a tymián
  • Hřebíček
  • Máslo
  • Slanina
  • Mouka

Čtvrt kila králičího masa a čtvrt kila tučného vepřového masa se umele, přidá se k tomu dvě rozstrouhané, malinko mlékem navlažené žemličky a dvě vejce, z nichž kousek bílku se nechá na potření, 4 deka drobně nakrájené slaniny, osmažené s kouskem drobounce nakrájené cibule. Přidá se k tomu také na špičku nože šalvěje a tymiánu.

To se s masem dobře promíchá, utvoří se šiška, potře se bílkem a na pekáč se dá třemi hřebíčky prostrčená cibule, kousek másla a slaniny.

Peče se hodinu a podlévá se po lžíci hovězí polévkou. Šťáva se zapráší moukou, pečeně se rozkrájí na šikmé řízky a procedí se na ni šťáva.

https://mrowka.cz/sekana-pecene-kralici