Staročeské recepty

 

Vařené vepřové maso

Rate this Content 0 Votes
  • 0,5 kg vepřového masa s kostí
  • Sůl
  • Kousek jater
  • Cibule
  • Česnek dle chuti
  • Rýže nebo kroupy

Starší vepřové maso se vaří jako hovězí. Půl kila libového vepřového masa s kostí, neplná lžíce soli, dva litry vody, pro chuť kousek jater a cibule a někdo přidává štipek česneku, pak má polévka lepší chuť. Do procezené polévky se hodí rýže nebo kroupy, které se vaří v kamenném hrnku, aby nezmodraly. Počítá se pro osobu hrstka krup, rýže pro osobu vrchovatá lžíce. Omáčka k vepřovému masu je dobrá šípková nebo jablíčková, také bílý křen se může dělat a k tomu knedlík. Jak se omáčky připravují, bylo již dříve napsáno.

https://mrowka.cz/varene-veprove-maso