Rate this Content
0
0 Votes
- Vepřová žebírka
- Sůl
- Mouka
- Sádlo
- Cibule
- Mletá paprika
- Kyselá smetana
Vepřová žebírka z mladého vepříka se každá kotletka posolí špetkou soli, naklepe, popráší moukou a rychle na rozpáleném kousku sádla do červena osmaží, pak se dají do jiného kastrolku, ve kterém se na čtyři kotlety nechalo zažloutnout půl malé rozkrájené cibule, osmažené kotlety se tam vloží. Omeletový plech, na kterém se opekly, se vypláchne horkou vodou, vlije se to na kotlety, připojí se na větší špičku nože papriky a kotlety se v tom dusí půl hodiny. Po té se zalejí koflíčkem kyselé smetany, nechá se to zavařit, kotlety se dají na mísu, šťáva se na ně procedí a dají se k nim na stul dobré noky.