Staročeské recepty

 

Vepřové nožičky a kůže

Rate this Content 0 Votes
  • Kůže
  • Nožka
  • Tuřín nebo bílá řepa nebo mrkev
  • Mouka a máslo na jíšku
  • pepř

Kůže odřezaná od sádla a nožka se dá vařit do horké vody. Zatím se očistí tuřín či bílá řepa, nebo mrkev, rozkrájí na větší kostky nebo nudle, spaří se, voda se sleje, opět jiná se nalije a nechá se vařit a přilévá se polévka z těch kůží a nožky. Udělá se po vrchovaté lžíci mouky červená jíška, rozdělá se polévkou a vlije se to do řepy a přidá se tam na špičku nože tlučeného pepře, maso se rozkrájí na kostky a dá se to do mrkve nebo řepy.

Proto je pořekadlo, že řepa jest dobrá, když v ní prasátko zapomnělo nožičky.

https://mrowka.cz/veprove-nozicky-a-kuze