Staročeské recepty

 

Zadělávaný králík

Rate this Content 0 Votes
  • Králík
  • Sůl
  • Nové máslo nebo sádlo
  • Půl cibule
  • Stroužek česneku
  • Lžička majoránky
  • Lžička zelené sekané petrželky
  • Mouka a máslo na jíšku
  • květ

Očištěný a spařený králík se osolí, pokrájí na dílky, vloží na kastrol. Dá se pod něj kousek nového másla nebo sádla, přidá se k tomu půl cibule, stroužek česneku, lžička majoránky, lžička zelené sekané petrželky a nechá se do měkka dusit, při čemž podlévá se polévkou nebo vodou.

Když je měkký, udělá se po lžíci mouky žlutá dobrá jíška, šťáva se s ní zadělá, přidá se dle potřeby polévky, na špičku nože květu, nechá se varem přejit, pak se procedí, maso králičí se vloží do omáčky, a když se dává na stůl, dají se k tomu brambory.

https://mrowka.cz/zadelavany-kralik