Staročeské recepty

 

Žloutkové knedlíčky do hovězí polévky

Rate this Content 1 Votes
  • Nové máslo
  • 4 vejce
  • Sladká smetana
  • Mouka
  • Sůl

V hlubokém talíři se utře asi jako dva vlašské ořechy kousek nového másla, přidají se k tomu dva natvrdo uvařené a utřené žloutky, dva sy­rové žloutky, dvě lžíce sladké smetany, dvě vrchovaté lžíce mouky, dle chuti soli a třeme asi 10 minut, aby z toho vzniklo hladké těstíčko. Pak se to zakrajuje do vařící polévky a vaříme 10 minut. Hned poté podáváme polévku na stůl. Moučné knedlíčky či nočky jsou nejchutnější, když se po zavaření hned podává polévka na stůl. Na tyto porce většinou postačí asi půl kávové lžičky soli. Také jsou chutné, když se přidá půl kávové lžičky sekané petrželky. Záleží to na chuti.

https://mrowka.cz/zloutkove-knedlicky-do-polevky