Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Houby
  • Nové máslo
  • Sůl
  • Petrželka
  • Kyselá smetana
  • Lžička mouky

Čerstvé, očištěné hříbky nebo jiné houby se operou a rozkrájí se na tenké plátky.

Na kastrolek se dá jako půl vejce kousek nového másla, očištěné houby se tam vloží, osolí se, půl kila hub lžičkou soli a nechají se dusit ve vlastní šťávě. Přidá se k nim lžička jemně usekané zelené petrželky, a když se začínají vysmahovat, podleji se lžící vody.

Pak se zalejí koflíčkem kyselé smetany, ve které se rozkvedlala lžička mouky, nechá se to zavařit a když se dávají na stůl, přidá se k nim malinko šťávy citrónové. Podává se k nim dušená rýže.

Rate this Content 0 Votes