Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

 

Ingredience:

  • Šunka
  • Chlebové těsto
  • Drát na propíchnutí těsta

Postup:

Omyjte šunku a seřízněte z ní kůži a všechno tučné.

Zabalte šunku do chlebového těsta. Ujistěte se, že žádný kousek šunky nepřečnívá, aby šťáva neucházela.

Těsto několikrát propíchněte drátem.

Umístěte zabalenou šunku na železný pekáč.

Pečte v chlebové peci s chlebem po dobu čtyř až pěti hodin.

Podávání:

Teplá šunka: Sejmete obal, okrášlíte podle vkusu a podáte na stůl.

Studená šunka: Nechte ji vychladnout v pečeném těstě a poté krájejte studenou.

Tímto způsobem můžete připravit lahodnou pečenou šunku, buď teplou s okrasným obalem na stůl nebo studenou, zachovanou ve vychladlém těstě.

Rate this Content 0 Votes