Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • 0,5 kg vepřového masa
  • Sůl
  • Mouka
  • Sádlo
  • Cibule
  • Pepř
  • Klín

Vepřové maso se rozkrájí na menší kousky, osolí lžičkou soli, popráší lžíci mouky a rychle se to na jako ořech kusu sádla opeče. Pak se přidá lžíce drobně rozkrájené cibule, na špičku nože pepře, malinko kmínu, přilévá se po trošce horké vody a dusí se to do měkká. Jsou k tomu dobré brambory.

Místo pepře se může dát také paprika.

Také se tak mohou dělat vykrájené kousky ze sádla, tak zvaní vrabci, jen že se až ke konci dušení zapráší moukou, to se však dříve než se dá mouka, sebere vyškvařená mastnota, aby omáčka nebyla tak mastná. 

Rate this Content 0 Votes