Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Zbytky králíka
  • Sádlo
  • Malá cibulka
  • Strouhaný chléb
  • Hovězí vývar
  • 1 vejce

Zbytky pečeného nebo dušeného králíka se nasekají. Dá se zpěnit na sádle jedna malá, nadrobno pokrájená cibulka.  Přidá se maso a také strouhaný chléb v poměru 3 díly masa a jeden díl strouhaného chleba.

Přidá se po chvilce lžíce hovězí polévky, a když se to dává na stůl, zamíchá se do toho vajíčko. Kolem se mohou dát osmažené brambory.  Také se k tomu může připojit kousek uzeného vařeného masa.

Pak se dá na místo chleba strouhaná žemlička, pro chuť citrónová kůra i šťáva, trochu bílého vína a na špičku nože pepře. Dává se tato sekanina též na řízky žemličkové.

Rate this Content 0 Votes