Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • ¼ kg hovězího masa
  • ¼ kg vepřového prorostlého masa
  • Strouhanka
  • Smetana nebo mléko
  • 2 vejce
  • Majoránka
  • Pepř
  • Sůl
  • Zázvor
  • Nové koření
  • Česnek
  • Sádlo
  • Cibule

Čtvrt kila usekaného nebo pomletého hovězího masa a čtvrt kila prorostlého vepřového, dvě strouhané, malinko smetanou nebo mlékem navlažené žem­ličky, jedno vejce a jeden žloutek, na špičku nože majoránky, tolik taky pepře, lžičku soli, malinko zázvoru a no­vého kořeni a asi jako hrách kousek utřeného česneku.

Vše se promíchá, udělá se z toho šiška, potře se bílkem, na pekáč se dá kousek sádla a cibule a když se maso zapeče, tak se podlévá lžící vodou nebo polévkou a peče se v troubě jednu hodinu. Na stůl jsou k ní dobré osma­žené nebo klofané brambory a kyselé zelí.

Rate this Content 0 Votes