Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Vepřova kýta
  • Cibule
  • Sůl
  • Rýže
  • Paprika
  • Mouka
  • Citronová šťáva

Nakrájejí se z půl kila masa z kýty tři nebo čtyři řízky a hodně se paličkou naklepají, aby byly tenké. Na kastrolku se spění půl malé drobně rozkrájené cibule, řízky se osolí a potřou tou osmaženou cibulí a do každého řízku se dá lžíce spařené, osolené rýže. Hezky se to zabalí, obšije nití, popráší se každý závitek malinko paprikou a moukou, a rychle se osmaží na rozpáleném sádle asi jako veliký ořech, pak se k nim přidává po trošce vody a dusí se do měkká. Když se dávají na stul, niť se vytáhne, pokropí se malinko citrónovou šťávou a dají se na stul v té šťávě, co se dusily.

Rate this Content 0 Votes