Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • 2 žemličky
  • Mléko
  • ¼ kg telecích jater
  • 4 vejce
  • Sádlo nebo máslo
  • Zelená petrželka
  • Pepř
  • Květ
  • Pšeničná krupice

Rozkrájí se na koláčky půldruhé žemličky a polévají se asi deseti lžícemi mléka, aby z toho byla, když se rozmočí, tužší kaše. Pak se k tomu přidá strouhaná telecí játra, čtyři žloutky, které se dříve utřely s kouskem sádla nebo másla a hmota se asi deset minut tře.

Potom se přidá lžička zelené sekané petrželky, malinko pepře a květu a posléze ze čtyř bílků se zlehka přimíchá sníh, který se zasype hrstkou pšeničné krupice.

Hmota se vlije do vymazané, žemličkou vysypané formy, dobře se přikryje a vaří se v páře jednu hodinu.

Rate this Content 0 Votes