- 0,5 kg skopového masa
- Sůl
- Sádlo
- Cibule
- Česnek
- Majoránka
- Mouka
- Pepř
Půl kila skopového masa, ať žebírka nebo podbřišek se rozkrájí na šest kousků, osolí se lžičkou soli. Dá se na kastrol, přidá se asi jako lískový ořech kousek sádla, půl malé cibule a nechá se to zažloutnout, maso se na to vloží, a když se chvíli podusilo, dá se na něj trochu horké vody, půl stroužku česneku a na větší špičku nože majoránky.
Když je maso měkké a ve šťávě je vyvařený tuk, tak se sebere a udělá se z něj jíška z vrchovaté lžíce mouky.
Maso se vyndá, do šťávy se přidá jíška a horké vody tolik, aby byla přiměřeně hustá omáčka. Přisolí se dle chuti, přidá se k ní na špičičku nože pepře, procedí se a nechá přejít varem.
Vloží se maso, a když se dává na stůl, dají se k ní brambory.
Rate this Content
0
0 Votes