- 0,25 kg vařených brambor
- 2 hrstky suchých hub
- Sádlo
- Sůl
- Kmín
- Cibule
- Strouhanka (strouhaná žemlička)
- Smetana nebo mléko
- 2 vejce
Na Čtvrt kila rozkrájených vařených bramborů se vyperou dvě hrstky suchých hub a pak se nechají asi hodinu ve studené vodě namočené. Pak se voda vlije k houbám, dá se asi jako vlašský ořech kousek sádla, na špičku nože soli a kmínu a na větší špičku nože rozsekaná cibule a nechá se to dusit. Během dušení se přilévá po lžicí polévka nebo voda.
Když jsou houby měkké, tak se dají na prkénko, usekají se, promíchají se s brambory a posypou malinko strouhanou žemličkou.
Vymaže se kastrol máslem nebo sádlem, vysype strouhanou žemličkou a vše se tam vloží. V koflíku smetany nebo mléka se rozkloktají dvě vejce, na povrch se da kousek sádla a peče se v teplejší troubě do červena.
Když chce hospodyňka šetřiti, může dát více bramborů a ještě jest to dobré.
Rate this Content
0
0 Votes