- 0,5 litru hovězí krve
- Sádlo
- Cibule
- Mléko
- 3 žemličky
- Pepř, majoránka, zázvor, nové koření
- Česnek
- Kroupy
Asi půl litru hovězí krve, která, když je vystydlá, se opere studenou vodou, na kastrol se dá asi jako slepičí vejce kus sádla a půl rozkrájené cibule zažloutnout. Do studené krve se dá koflík dobrého mléka a dobře se rozkvedlá a ještě se to promačká skrze cedník, pak se tam připojí 3 ve vodě namočené vymačkané žemličky, dobře se to promíchá a dá do osmažené cibule a hezky se to promíchá. Připojí se na špičku nože pepře, majoránky, zázvoru, nového koření a stroužek utřeného česneku, vše se promíchá, dle chuti osolí a dá na kousku sádla do trouby opéct.
Také se může do toho přidat trochu (asi koflík) vařených krup. Je to zdravé a velice výživné jídlo a proto se může častěji požívat.
Rate this Content
0
0 Votes