- Netučné mladé vepřové maso
- Sůl
- 0,25l piva
- Česnek
- Strouhanka z chleba
- Jíška
- Citrónová kůra
- Pepř
- Cibule
Vepřové maso se rozkrájí na větší kousky než na guláš, půl kila asi na šest kousků, osolí se špetkou soli, dá se na kastrol, nalije se na něj ¼ l litru piva a osmina litru vody, přidá se k tomu půl malého stroužku česneku a maso se nechá pomalu vařit, nesmí se však převařit, jinak není již tak chutné. Mladé maso je za ¾ hodiny hotové. Vařené maso se vyndá, do polévky z něj se dá na půl litru omáčky dvě vrchovaté lžíce sušeného tlučeného chleba a lžička žluté jíšky, aby byla omáčka hladší.
Pro chuť někdo přidává malinko citrónové kůry, někdo malinko pepře, asi na špičinku nože a místo česneku dává někdo kousek cibule. Omáčka se procedí a přidá se dle potřeby hustoty do ní horké vody, okusí se, jestli je dost slaná, maso se dá na mísu, omáčka se na něj vlije a dají se k tomu brambory.
Rate this Content
0
0 Votes