Ingredience:
- Uzený hovězí jazyk
- Křen
- Vařený žloutek
- Petržel
- Breton nebo řípa pro barvení
Postup:
Jazyk omyjte a dejte vařit ve teplé vodě po dobu tří až čtyř hodin, podle velikosti kusu.
Oloupejte jazyk, nakrájejte ho na koláčky a uspořádejte na kulatou, plochou mísu.
Vytvořte růži z křenu: uřízněte asi 4 cm dlouhý kousek, oloupejte ho po délce, nařízněte a zakulatěte na konci, vytvořte růžičku. Umístěte ji do středu jazyka.
Okolo jazyka vytvořte hromádky z nastrouhaného křenu.
Obarvěte střed žlutým bretonem nebo červenou řípou.
Mezi hromádky umístěte kadeřavou petržel nebo zimní zelené listy, aby vytvořily věnec.
Můžete také vykrojit kvítek z vařeného bílku a umístit ho na jazykový řízek.
Podávejte jako skvělou večeři nebo zimní předkrm, ideální pro hostiny. Dva vepřové jazyky postačí pro malou domácnost.
Rate this Content
0
0 Votes