Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Kousek ryby
  • Kousek mlíčí nebo jiker
  • Máslo
  • Máslo nebo sádlo
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Mléko
  • Sůl, pepř, majoránka, zázvor, květ
  • Česnek

Kousek ryby a kousek mlíčí, nebo jiker udusí se na oříšku másla, aby toho bylo, když se to useká, čtyři vrchovaté lžíce. Na misce se utře jako ořech kousek másla nebo sádla, přidá se k tomu rybí masíčko, dvě vejce a dvě strouhané malinko mlékem navlažené žemličky, neplnou lžičku soli, na špičku nože pepře, malinko majoránky, na špičku nože zázvoru a ještě méně květu a asi jako hrách kousek utřeného česneku a tře se vše několik minut. Po té se zakrajují malou lžičkou malinké knedlíčky do rybové zapražené již polévky a vaří se 8 nebo deset minut.

Kdo nerad koření a česnek, dá malinko strouhané cibule a na špičku nože květu.

Rate this Content 0 Votes