- 0,5 kg skopového hrudí nebo plecka
- Lžíce slaniny nebo špeku
- Čtvrt malé cibule
- 4 jablíčka
- Kůra z domácího chleba
- Sardelka
- sůl
Na kastrol se dá na půl kila skopového hrudí nebo plecka, lžíce pokrájené slaniny (špeku), čtvrt malé cibule a čtyři jablíčka a kousek vrchní kůrky domácího chleba a jedna rozkrájená sardelka.
Maso na větší kousky nakrájené a špetkou soli posolené se tam vloží a nechá se do měkka dusit, a přilévá se k němu po trošce vody, aby nevysmáhlo.
Pak se k němu přidá horké vody podle toho, kolik chceme mít omáčky, po lžíci mouky se udělá červená jíška. Maso se ze šťávy vyndá, šťáva se zadělá jíškou, a když se jíška zavaří a tuk z masa vyvařený se na omáčce usadil, tak se sebere, omáčka se procedí, maso se do ní vloží. Když se dává na stůl, tak se k tomu dají brambory.
Sebraný tuk se upotřebí na jíšku.
Rate this Content
0
0 Votes