- ¼ kg hovězího masa
- ¼ kg vepřového prorostlého masa
- Strouhanka
- Smetana nebo mléko
- 2 vejce
- Majoránka
- Pepř
- Sůl
- Zázvor
- Nové koření
- Česnek
- Sádlo
- Cibule
Čtvrt kila usekaného nebo pomletého hovězího masa a čtvrt kila prorostlého vepřového, dvě strouhané, malinko smetanou nebo mlékem navlažené žemličky, jedno vejce a jeden žloutek, na špičku nože majoránky, tolik taky pepře, lžičku soli, malinko zázvoru a nového kořeni a asi jako hrách kousek utřeného česneku.
Vše se promíchá, udělá se z toho šiška, potře se bílkem, na pekáč se dá kousek sádla a cibule a když se maso zapeče, tak se podlévá lžící vodou nebo polévkou a peče se v troubě jednu hodinu. Na stůl jsou k ní dobré osmažené nebo klofané brambory a kyselé zelí.
Rate this Content
0
0 Votes