- 1kg vepřového masa ne příliš tučného
- 2 žemličky
- Citronová kůra
- Pepř, nové koření, hřebíček a květ
- Sůl
- Bílé víno
Kilo ne příliš tučného vepřového masa bez mázder se jemně umele nebo useká, připojí se k tomu dvě ve vodě namočené dobře vymačkané žemličky, na špičku nože citrónové kůry, na větší špičku nože pepře, na špičinku nože nového kořeni a zázvoru. Někdo ještě dává malinko hřebíčku a květu. Lépe je však to vynechati. Osolí se sekanina půl lžící soli, přidá se čtyři lžíce bílého vína, vše se promíchá a pomocí stříkačky se tím naplňují čištěná skopová střívka.
Někdo dává na kilo masa tři žemličky, jiný je namáčí do piva nebo vína a zase další chválí, že smetanou navlažená žemlička je nejlepší. Záleží vše na chuti.
Rate this Content
0
0 Votes