- 110g Máslo
- 3 vejce
- 50g cukru
- 20g zmlazených kvasnic
- Sůl
- 400g mouky
- Citronová kůra
- Mandel (hrstka)
- mléko
Jedenáct deka másla se tře do pěny, přidá se k tomu dvě celá vejce, jeden žloutek, pět deka cukru (asi dvě lžíce) a tře se to deset minut. Po té se k tomu přidá dvě deka zmlazených kvasnic, na větší špičku nože soli, čtyřicet deka mouky, dle chuti citrónové kůry, hrstka rozkrájených mandli, osm lžic mléka, těsto se velice dobře vařečkou vytluče a dá se do sucharové formy máslem vymazané a mandlemi vysypané.
Nechá pomalu hodinu kynout, pak se peče v dobře vytopené troubě tři čtvrtě hodiny. Když není po ruce forma sucharová, dá se těsto do bábovkové formy, také je z toho dobrá bábovka.
Rate this Content
0
0 Votes