- 0,5 kg telecího masa s kýty
- Slanina
- Morek
- Mléko a žemlička (strouhanka)
- Vejce
- Petrželka
- Citronová kůra
- Sardelka
- Máslo
- Cibule
- Mouka
- Hovězí polévka (vývar)
- Citronová šťáva
Telecí maso se rozřízne na dvě stejné plochy, obě se naklepou a jedna tato plocha se protáhne na nudličky krájenou slaninou. Zbytečné nerovné kousky se odkrojí a drobounce nasekají. Pak se k tomu přidá jako vlašský ořech kousek číšku (morku), půl strouhané, mlékem navlažené žemličky, jeden žloutek, malinko zelené, jemně usekané petržele, malinko citrónové kúry (jen asi na špičku nože) a malá, v másle utřená sardelka. Promíchá se to a potře se tím druhá plocha, slaninou protažená.
Vloží se to na kastrol, dá lžíce rozkrájené slaniny, jako ořech másla, kousek cibule a když se to rozpálí, maso se tam vloží a polévá se hovězí polévkou a peče se v troubě nejlépe na omeletovém plechu jednu hodinu.
Pečený řízek se vyndá, Šťáva se zapráší moukou, přidá se do šťávy dle potřeby hovězí polévka, malinko citrónové šťávy a dá se to na rozkrájený řízek a kolem se dají osmažené brambory.
Rate this Content
0
0 Votes