- 0,25 kg králičího masa
- 0,25 kg tučného vepřového masa
- Strouhanka
- Mléko
- 2 vejce
- 40 g slaniny
- Kousek cibule
- Šalvěj a tymián
- Hřebíček
- Máslo
- Slanina
- Mouka
Čtvrt kila králičího masa a čtvrt kila tučného vepřového masa se umele, přidá se k tomu dvě rozstrouhané, malinko mlékem navlažené žemličky a dvě vejce, z nichž kousek bílku se nechá na potření, 4 deka drobně nakrájené slaniny, osmažené s kouskem drobounce nakrájené cibule. Přidá se k tomu také na špičku nože šalvěje a tymiánu.
To se s masem dobře promíchá, utvoří se šiška, potře se bílkem a na pekáč se dá třemi hřebíčky prostrčená cibule, kousek másla a slaniny.
Peče se hodinu a podlévá se po lžíci hovězí polévkou. Šťáva se zapráší moukou, pečeně se rozkrájí na šikmé řízky a procedí se na ni šťáva.
Rate this Content
0
0 Votes