- Pečený králík
- Mouka máslo na jíšku
- Mála cibule
- Zelená petrželka
- Hovězí polévka
- Vejce
- Sůl a pepř
- Strouhanka
Pečené nebo dušené maso králičí se useká nebo umele. Zatím se udělá po rovné lžíci mouky bledinká jíška, do které se přimíchá malá, drobnince rozkrájená cibule, v létě lžička zelené petrželky a nechá se to chvilku pospolu s jíškou ještě zasmažit.
Pak se k tomu přilejí čtyři lžíce hovězí polévky, aby z toho byla vláčná kaše. Odstaví se to s plotny k vychladnutí a do studené kaše se dá jeden žloutek, 4 vrchovaté lžíce jemně usekaného masíčka, dle chuti soli a pepře, promíchá se to a pomoci žemličky se udělají z toho dvě, na dvě stotiny (asi 2cm) silné placičky, které se omočí v rozkloktaném bílku, obalí ve strouhané žemličce a smaži jako řízky.
Na stůl se k tomu dá bramborová kaše nebo nějaká zelenina. Také tyto placičky se mohou udělat v podobě čtverců, omočí se jen v bílku a na másle osmaží.
Utře se v novém másle sardelka. Pečené čtverce se tím pomažou a polejí následující omáčkou:
Na kastrolek se dá kousek nového másla, kousek cibule, lžička mouky a nechá se to zpěnit. Přidá se k tomu několik lžic hovězí polévky, půl v másle utřené sardelky, nechá se to přejít varem a pak se to procedí na hotové čtverce. Nechají se několik minut v té šťávě stát, aby byly vláčné.
Na stůl se k tomu dají citrónové koláčky, nebo čtvrtky a makrony.
Rate this Content
0
0 Votes