- Máslo nebo morek
- Petrželka
- Mozeček
- 2 strouhané žemličky
- 2 vejce
- Sůl, pepř a květ
Dá se na kuthan asi jako 2 vlašské ořechy kousek nového másla nebo morku, přidá se lžička jemně rozsekané petrželky, a když se to zapěnilo, vloží se tam mázder zbavený mozeček. Míchá se na plotně, až je to jako kaše a po té se nechá vychladnout. Na misku se dá 4 lžíce toho studeného mozečku, 2 strouhané, malinko mlékem navlažené žemličky, 2 vejce, na špičku nože soli, malinko pepře a květu a tře se to vařečkou asi 10 minut. Před obědem se zakrajují lžičkou malinké knedlíčky do vařící se polévky a vaří se 8 min.
Pozn.: Když se zavářejí knedlíčky nebo kapání, vždy se dává knedlíček do varu a ne na jiné kapáni nebo knedlíčky, aby je hned var obešel a zůstaly tak hladké, stejné.
Do těchto knedlíčků, když není v zimě petržele, dá se jemně sekaná cibule
Rate this Content
0
0 Votes