- 3 vejce
- Sladká smetana
- Sůl
Do asi 0,75 litrového hrnku dáme 3 velká vejce, šálek (asi 8 lžic) sladké smetany, na špičku nože soli a kvedlá se to kvedlačkou asi 5 minut. Pak se hrnek pováže papírem a postaví do většího hrnce s vařící vodou. Velký hrnec se přikryje velkou poklicí a vaří se to pomalinku půl hodiny. Když jest to již ztuhlé a ještě se nedává na stůl, nechá se to stát na kraji plotny. Před podáním se malou lžičkou vykrajují malinké knedlíčky či noky do hovězí polévky a nesou se na stůl. Když se chtějí z toho vykrajovat čtverečky, tak se hrnek vymaže máslem, aby se to snáze vyklopilo, a dá se o lžíci smetany méně, aby to bylo tužší. Místo smetany se také může dát studená hovězí polévka. I tato sedlina se hodí pro hostiny.
Rate this Content
0
0 Votes