- Telecí maso z hrudí nebo z plece
- Cibule
- Máslo
- Sůl
- Rýže
Na kuthan se dá dobře pokrájená cibule a nechá se na másle zažloutnout. Telecí maso se rozkrájí na menší kousky a vhodí se do vařící vody. Po té se hned zase drátěnou sběračkou vybere. To se dělá proto, aby se při dušení nerozpadlo a bylo šťavnaté a bílé.
Spařené maso se dá na zažloutlou cibulku, osolí se, podlévá hovězí polévkou nebo vodou a nechá se z poloviny udusit.
Pak se přidá na půl kila masa asi dvanáct deka dobře vyprané a pak spařené rýže a nechá se to pospolu doměkka udusit. Rýže se urovná, aby byla pěkně na vrchu, poklade se kousky másla a nechá se to v troubě zapéci.
V létě můžeme dát k tomu kuřecí játra a žaludky nebo čerstvě dušené hříbky.
Podobně to můžeme připravit i z husích drůbku.
Rate this Content
0
0 Votes