- Telecí kýta
- Máslo
- Cibule
- Hřebíčky
- Citron
- Mouka
Kost z kýty se vyjme, maso očisti, na pekáč se dá dle velikosti kýty kousek nového másla, jedna cibule, do které se prostrčí dva hřebíčky a čtvrtka citronu. Kýta kosti zbavená se nasolí, sbalí do kotouče a motouzem pevně obtočí a takto upečená se pěkně krájí.
Nejlépe, když se kosti nechají od řezníka vyndat. Připravená kýta se nejdříve dusí přikrytá, pak se v troubě do červena peče jako předešlá. Šťáva se zapráší moukou, nechá zažloutnout, lžíce rnouky postačí. Přileje se dle potřeby hovězí šťávy z polévky, kýta se rozkrájí na tenké plátky a podá se k tomu nějaký kompot nebo magrony.
Rate this Content
0
0 Votes