- Dršťky
- Máslo
- Cibule
- Petrželka
- Sůl
- Špek nebo slanina
- Uzené maso
- Pepř, zázvor, květ
- Citronová šťáva
- Bobkový list
- Ocet
Od řezníka se očištěné dršťky dají do studené neslané vody. Až se začnou vařit, voda se sleje, naleje opět čistá, když přijde do varu opět se sleje a to se opakuje, až dršťky nezapáchají. Vařené dršťky se rozkrájejí na větší nudle, na kastrolek se dá kousek másla, půl větší cibule, lžička petrželky, a když to zažloutne, dršťky se tam vloží, přileje se na ně trošku hovězí polévky nebo vody, osolí se to, připojí se k tomu kousek na kostičky rozkrájeného špeku či slaniny, kousek uzeného masa, nechá se to povařit, jen malinko se to povaří, protože maso musí být vařené, zadělá se to žlutou jíškou a přidá se malinko pepře, zázvoru a květu.
Také někdo přidá citrónovou šťávu nebo dá vařit všechno koření a bobkový list, přidá ocet a cibuli a udělá dršťky na kyselo, záleží vše na chuti.
Rate this Content
0
0 Votes