- 2 žemličky
- Mléko
- ¼ kg telecích jater
- 4 vejce
- Sádlo nebo máslo
- Zelená petrželka
- Pepř
- Květ
- Pšeničná krupice
Rozkrájí se na koláčky půldruhé žemličky a polévají se asi deseti lžícemi mléka, aby z toho byla, když se rozmočí, tužší kaše. Pak se k tomu přidá strouhaná telecí játra, čtyři žloutky, které se dříve utřely s kouskem sádla nebo másla a hmota se asi deset minut tře.
Potom se přidá lžička zelené sekané petrželky, malinko pepře a květu a posléze ze čtyř bílků se zlehka přimíchá sníh, který se zasype hrstkou pšeničné krupice.
Hmota se vlije do vymazané, žemličkou vysypané formy, dobře se přikryje a vaří se v páře jednu hodinu.
Rate this Content
0
0 Votes