- 12 dkg hovězí maso
- 12 dkg prorostlé vepřové maso
- 1 žemlička
- 1 vejce
- Majoránka
- Pepř
- Zázvor
- Nové koření
- Česnek
- Sůl
- Sádlo na smažení
Hovězí a vepřové maso se jemně useká, přidá se k tomu jedna ve vodě namočená, dobře vymačkaná žemlička, jeden žloutek, na špičku nože, ale malinko, majoránky, ještě méně pepře, zázvoru a nového kořeni nejméně a asi jako hrách kousek utřeného česneku, lžičku soli. Vše se prodělá, udělají se na 1 cm silné placičky, omočí v rozklepaném bílku, obalí v žemličce a usmaží na obou stranách na kousku sádla, velkém asi jako slepičí vejce.
Jsou k tomu dobré klofané brambory a kyselé zelí. Když přidáme trochu jater do toho, chutná to jako jaternice.
Kdo chce hodně šetřit, může dát místo jedné žemličky dvě, ta druhá může být strouhaná, aby to bylo tužší, aby se to pak snadněji dělalo. Pro děti zvláště je pak zdravější sekanina, když se do ní dá více žemličky.
Rate this Content
0
0 Votes