- Telecí kýta
- Sůl
- Slanina
- Mouka
- Máslo nebo sádlo na smažení
- Cibule
- Hovězí polévka (vývar)
- Kyselá smetana
- Kapary
Z telecí kýty se nakrájejí úhledné řízky, naklepou se, osolí, protáhnou po jedné straně slaninou, na nudličky pokrájenou, obalí v mouce a rychle na rozpáleném másle nebo sádle osmaží.
Na kuthan se dá kousek rozkrájené cibule, lžíce na nudličky pokrájené slaniny, jako ořech kousek másla a nechá se to zarůžovět. Přidají se k tomu odřezky masa od řízku, nechají se chvilku podusit, zaleji polévkou, přidají se k tomu opečené řízky a dusí se v troubě pod poklici doměkka.
Pak se vyndají, omáčka se zaleje koflíkem kyselé smetany se lžičkou mouky a nechá se to povařit. Poté se omáčka procedí, řízky se tam vloží, posypou kaparami a nechají se přejít varem. Pak se dají na mísu, poleji omáčkou a obloží noky nebo brambory.
Rate this Content
0
0 Votes