- 0,5 kg králičího masa
- 0,25 kg slaniny
- 2 žemličky
- 3 menší vejce
- Lžička paštikového koření (drcený pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, tymián a šalvěj)
- Cibule
- Citronová kůra
- Květ
Půl kilogramu králičího syrového masa se umele se 1/4 kg slaniny, přidá se k tomu dvě ve vodě namočené a dobře vymačkané, s masíčkem umleté žemličky, pak se k tomu dají tři menší vejce, lžička paštikového kořeni, kousek ustrouhané, na slanině vzpěněné cibule, půl lžičky citrónové kůry a malinko květu.
Tře se vše na míse asi čtvrt hodiny, pak se dá hmota do vymazaného kuthanu a vaří se v páře asi půl druhé hodiny. Po té se krájí na slušné dílky a podá se k tomu salát nebo kompot. V létě je také studený velice dobrý.
Rate this Content
0
0 Votes