- Králík
- Sůl
- Sádlo nebo máslo
- 1 větší cibule
- 3 hřebíčky
- Kousek šalvěje
- Mouka
- Citrónová šťáva
- Mletá paprika
Očištěný králík se osolí, na pekáč se dá kousek sádla nebo másla, jedna na větší kousky rozkrájená cibule, asi tři hřebíčky a kousek šalvěje. Šalvěj se dává k úpravě králíka proto, že odnímá nepříjemnou někdy chuť králičí.
Králík se peče v troubě do červena a mezi pečením se podlévá hovězí polévkou. Šťáva se pak zapráší špetkou mouky, přidá se do ní několik kapek citrónové šťávy a na špičku nože papriky. Králík se rozkrájí na dílky, šťáva se na něj procedí a podají se k tomu opečené brambory.
Také se může dát místo cibule česnek, po té se však hřebíček a paprika vynechá.
Rate this Content
0
0 Votes