Staročeské recepty

Vaření podle starých kuchařek

  • Kapr
  • Sůl
  • Cibule
  • Mouka
  • Kyselá smetana
  • Paprika
  • 2 vejce

Očištěný kapr se rozkrájí, dílky se posolí a nechají se chvíli ležet. Na čtyři porce (dílky) kapra se dá na kastrol, asi jako ořech kousek másla pul malé pokrájené cibule a nechá se to zažloutnout; pak se tam vloží ryba a nechá se čtvrt hodiny dusit. Pak se vyndá, šťáva se zapráší lžičkou mouky a zalije se koflíkem kyselé smetany. Přidá se na špičku nože papriky a nechá se to zavařit. Po té se omáčka procedí, rozkvedlá se v ní jeden nebo dva žloutky, ryba se dá na mísu, omáčka na ní a kolem se dají dobré noky, nebo knedlík; též jsou dobré magrony.

Rate this Content 0 Votes