- 1 kg hovězí maso z vysokého boku (šůsu)
- Sůl
- 12 dkg slaniny
- Větší cibule
- Paprika
- Mouka
- Sádlo
Z 1 kila masa vysokého boku (šusu) se nechá useknout 6 - 8 roštěnek, kosti se odseknou, každá roštěnka se naklepe dřevěnou paličkou a osolí malou špetičkou soli. Slanina se rozkrájí na kostičky, také se jedna větší cibule nadrobno pokrájí a se slaninou se malinko do žluta osmaží. Pak se to rozdělí na stejné díly do roštěnek, pěkně rozetře, zabalí, obváže nití a posype se to malinko paprikou a moukou. Na kastrol se dá asi jako malé slepičí vejce kousek sádla, až se rozpálí, rychle se tam roštěnky opečou, pak se přilévá po lžíci voda nebo hovězí polévka a dusí se to přikryté do měkka. Na stůl jsou k tomu dobré osmažené brambory, nebo kaše bramborová.
Rate this Content
0
0 Votes