- Kilo telecího masa z kýty
- Sůl
- Slanina
- Čerstvé máslo
- Cibule
- Zelená petržel
- Kysaná smetana
- Mouka
Kilo masa z kýty se nasolí půl lžící soli, dříve se však zbaví loje a nechá se přes noc ležet.
Druhý den se protáhne na nudličky pokrájenou slaninou, na kastrol nebo pekáček se dá jako velký vlašský ořech kousek čerstvého másla, když se začne škvařit, maso se tam vloží a nechá se malinko po obou stranách opéci. Po té se podlije horkou vodou, přidá se k němu kroužek cibule a kousek zelené petržele. Maso se nechá chvíli přikryté dusit. Pak se peče dál do měkka v troubě.
V koflíku kyselé smetany se rozkvedlá lžička mouky, maso se tím polije a nechá zažloutnout. Ještě se k tomu přidá půl lžíce zelené petržele, pak se maso dá na teplou mísu, omáčka se procedí, všecko zapečené se hezky z pekáče oškrábe, omáčka tím dostane pěknou barvu.
K této skopové pečeni se dá dobrý knedlík, nebo noky. Někdo ještě přidává do omáčky citrónovou šťávu, někdo lžíci kaparů. Záleží na chuti.
Rate this Content
0
0 Votes