- 1 kg telecího masa
- 1 žemle
- 8 vajec
- sůl
- máslo
- sardele
- vývar
- aspik
- citron
Telecího masa se jemně useká nebo umele; pak se přidá jedna strouhaná, smetanou navlhčená žemlička, jedno vejce a jeden žloutek, půl lžíce soli. Vše se dobře s umletým masem prodělá. Prkénko se potře bílkem nebo novým máslem, maso se na ně rozloží, jedna a půl stotiny silné a potře se již dříve usmaženými vejci. Usmaží se šest vajec na kousku jako ořech másla a když jsou napolo vláčné, přimíchají se do nich tři v másle utřené sardelky. Maso takto pomazané se obalí jako závin, potře se bílkem, a dá se na máslem pomazaný papír na pekáč do trouby jednu hodinu péci a po pečeni se potírá novým máslem a podlévá hovězí polévkou. Teplá pečeně se podlévá hovězí polévkou, studená se krájí na tenké šikmé řízky a zdobí se aspikem a citronem. Je to velmi chutný pokrm, hlavně v létě a lahodící oku, neboť smažená vajíčka se v pečeni krásně vyjímají.
Rate this Content
0
0 Votes