- Telecí maso z kýty
- Sůl
- Rýže
- Hovězí polévka
- Strouhaná žemlička (strouhanka)
- Máslo
- Cibule
- Petržel
- Vejce
- Mouka
- Mletá paprika
- Máslo nebo sádlo na smažení
Asi půl kila masa z kýty se na stotinu (1 cm) silnou placku rozklepe, osolí lžičkou soli, a čím je slabší, tím lepši. Vrchní blána se na vrchu nechá.
Vypere se dvě hrstky rýže, spaří se a nechá se malinko v hovězí polévce podusit a pak se nechá vychladnout.
Pak se usekají (pomelou) nějaké odřezky z telecího masa, přidá se to k té rýži, také dvě hrstky strouhané žemličky, lžička na másle spejchnuté cibule nebo zelené petržele, půl vejce, aby se to dobře spojilo, promíchá se to, plocha se tím pomaže, pak se to přeloží a obšije, aby rýže nevyčnívala. Popráší se to moukou a malinko paprikou. Na kuthan se dá rozpálit jako slepičí vejce kousek másla nebo sádla, opeče se to rychle, pak se přilévá po lžíci polévky a dusí se to doměkka.
Pak se to rozkrájí, polije šťávou a dá na stůl. Může se k tomu podat nějaký salát.
Rate this Content
0
0 Votes