- Vejce
- (mléko nebo smetana)
- Máslo
- (pažitka, petrželka, cibulka)
- Chléb
- Sůl
Nejchutnější jsou vejce míchaná, která se připravují smažením na másle.
Někdo přidává na každé vejce lžíci mléka nebo smetany, lepší jsou však bez mléka. Másla se nesmí dávat mnoho. Na šest vajec se dá jako ořech kousek čerstvého másla a když se rozpustí, dají se tam v hrnečku rozkvedlaná vejce, špetka soli a na kastrolku se to míchá tak dlouho, aby to tvořilo kyprou směsici jako hustá smetana.
Po vrchu nemají být tmavá, avšak stejnoměrně světlá. Pro chuť dává někdo na větší špičku nože jemně usekané pažitky (šnitliku) nebo Petržilky, nebo strouhané cibulky.
Na stůl se k tomu podává chleba.
V panských kuchyních dávají pro chuť do míchaných vajec v másle utřenou sardelku nebo usekanou šunku, dušené jemně usekané lanýže apod. Někdo si míchaná vajíčka pokape na talíři citrónovou šťávou. Záleží vše na chuti.
Rate this Content
0
0 Votes